Ajánlataink

Klímakutató

ÉRDEKESSÉGEK
 
Távoli elérés

Internet a kényelmünk és biztonságunk szolgálatában

 

A modern internet alapú technológia rendkívül kényelmessé és biztonságossá teheti mindennapjainkat, ha nem ördögtől valóként tekintünk rá. Egy gyengébb internetkapcsolattal is távolról, akár a világ másik feléről is vezérelhetjük otthonunk, vagy nyaralónk hűtését/fűtését, a riasztónk felügyeletét, illetve vezérelhetjük akár a kert- vagy garázskaput, esetenként a locsoló-berendezésünket is. Nagyobb sávszélességű internetkapcsolat esetén videós megfigyelőrendszerünk élőképét is láthatjuk, illetve egy-egy eseményt követően akár vissza is kereshetjük a rögzített felvételt. Az általunk forgalmazott és telepített klímaberendezésekkel lehetséges a 8C ̊-os temperálási funkció a fagykárok megelőzése érdekében, akár -30C ̊-os külső hőmérsékletig. De egy pillanat alatt IOS vagy Android rendszerű okostelefonjáról bekapcsolhatja a fűtést, így mire az ingatlanba érkezik, Önt már a beállított hőmérséklet várja. Természetesen nyáron ugyanez a készülék hűtés funkciójával biztosítja az optimális hőfokot a kánikulában. A riasztóberendezés mobil applikációjával az ingatlan távfelügyeletét is elláthatja mobiltelefonjáról, így szó szerint „kézben tarthatja” a dolgokat.

Klímák veszélyei

legionella baktériumokA klímaberendezések karbantartása nemcsak a gyártói előírások, illetve az ezzel összefüggő garancia idő miatt fontosak. A rendszeres tisztítás, fertőtlenítés elengedhetetlen az egészségünk megőrzése érdekében.

A leggyakoribb klímaberendezések által okozott fertőzések:

 

Tüdő aspergillosis: Gomba spórák belégzésével terjed. A tüdőt, a hallójáratokat és az orrmelléküregeket támadja. Nagyon veszélyes tüdőgyulladás után, vagy legyengült immunrendszernél. A tüdőszöveteket elpusztíthatja, ezzel légzészavart, fulladást okozhat. Erősebb immunrendszer esetén láz, torokfájdalom, orrmelléküreg gyulladás, fülviszketés, fülfájdalom, illetve fülváladékozás jelentkezhet.

A gombák a klímaberendezések beltéri egységeinek hűtőbordáin és cseppvíz tálcáin előszeretettel telepednek meg. Fontos a megfelelő vegyszer alkalmazása a gombák teljes kiirtásához, azonban még fontosabb, hogy évente egyszer, praktikusan a szezon előtt a tavaszi karbantartáskor a beltéri egység burkolatát eltávolítva végeztessük el a tisztítást.

 

Hypersensitivity pneumonitis, azaz túlérzékenységi tüdőgyulladás: Organikus porok belélegzése miatt kialakuló allergiás reakció a tüdőben. Jellemzően penészgombákkal fertőzött levegő folyamatos belélegzése váltja ki. A túlérzékenység kialakulásához idő kell, tehát itt is a megelőzésre kell helyezni a hangsúlyt. Rendszeres klímatisztítással, fertőtlenítéssel megelőzhető a betegség kialakulása.

Tünetei: hidegrázás, láz, köhögés, fulladás, émelygés, fogyás.

 

Pontiac láz: Influenzára nagyon hasonlító betegség, amit a legionella pneumophila baktériumok okoznak. A betegség lefolyása azonban sokkal gyorsabb, mint az influenzáé. Tünetei: száraz köhögés, torokfájás, láz, hidegrázás, fejfájás, mellkasi fájdalom. A Pontiac-láz gyógyszeres kezelés nélkül is gyakran elmúlik 4-5 napon belül. Megjelenése azonban figyelmeztető jel, ugyanis ez a baktérium az okozója más betegségeknek is, melyek gyakran halálos kimenetelűek. A legelhíresültebb ezek közül a legionellosis, röviden legionella.

 

Legionellosis (Legionnaires’ disease): A legionella pneumophilia baktérium okozza ezt a betegséget. A különbség a Pontiac láz és a Legionellosis között, hogy míg az előbbinél nem maga a baktérium, hanem annak elhalt! váza okozza a betegséget, a legionellosisnál élő baktériummal kerülünk kapcsolatba. A baktérium ez esetben a levegőben lévő apró vízcseppekkel, belégzés útján kerül a szervezetünkbe. A vízcseppek származhatnak párakapukból, hűtőtornyokból, szökőkutakból, klímaberendezésekből, stb. Tünetei a Pontiac lázhoz hasonlóak, de intenzívebbek, tüdőgyulladáshoz vezetnek. A halálozási arányról megoszlanak a vélemények, de a legkisebb becslések szerint is 15%. Vannak, akik szerint ez 50-70% is lehet. Tegyünk meg mindent az otthoni és irodai klímaberendezéseink fertőtlenítése érdekében, hogy elkerüljük ezeket a betegségeket!

 
Fogalomtár
 

Temperálási funkció: Egyenletes 8 Celsius fokos hőmérsékletet tart folyamatosan, így kiváló megoldás nyaralókban, illetve hosszabb ideig üresen álló épületekben téli fagyvédelemre.

 

Alacsony feszültségű indítás: Ha a hálózati feszültség valami miatt 185 V-ra csökken, a Gree klímák ekkor is problémamentesen el tudnak indulni és üzemelni is képesek. (Nyári energiafogyasztási csúcs alkalmával előfordul)

 

Automatikus tisztítás: Az automatikus tisztítási funkció kiszárítja a nedves hőcserélő felületet, így megakadályozza a kórokozók megtelepedését.

 

COP: Mértékegység nélküli viszonyszám, ami megmutatja, hogy 1 kW befektetett villamos energiából hány kW fűtési energiát tudunk nyerni. Fűtési üzemmódban energiahatékonysági besorolás. „A” –tól „G” –ig 7 betűvel jelölik. „A” a leghatékonyabb, „G” a legkevésbé hatékony készüléket jelöli. Amennyiben a klíma COP értéke meghaladja a 2,75 -öt, akkor már olcsóbban fűthetünk vele, mint gázzal.

 

EER: Hűtési üzemmódban energiahatékonyság szerinti besorolás. Mértékegység nélküli viszonyszám, ami megmutatja, hogy 1 kW befektetett villamos energiából hány kW hűtési energiát tudunk nyerni. 

 

Mi a különbség az SEER és az EER között? Mi a különbség az SCOP és az COP között?

SEER - Klíma energiahatékonysága hűtési üzemmódban

SCOP - Klíma energiahatékonysága fűtési üzemmódban

A légkondicionáló berendezések hatékonyságáról a gyártók eddig csak az EER (hatékonyság hűtő üzemmódban) és a COP (hatékonyság fűtő üzemmódban) értéket közölték. Ezeket az értékeket kizárólag egyetlen pontra határozták meg.
Az új SEER és SCOP mutatószámok esetében több mérési pontot definiálnak, amelyek valamennyien befolyásolják az osztályozást. Az „S“ jelentése „szezonális“.
Az üzemelés több mint 90%-át kitevő részterheléses üzem fokozott figyelembe vételével a hatékonyságot újra, és lényegesen reálisabban értékelik.

 

Gold fin: A Gree klímáknál a hőcserélő felülete korrózióálló aranyréteggel ellátott aluminium.

 

I-feel szenzor: A távirányítóba épített érzékelő segítségével a szobahőmérséklet pontos szabályozását teszi lehetővé. Ha a távirányítót maga mellé helyez, a berendezés tökéletesen tud igazodni az ön igényeihez, pontosan tudja tartani a kívánt hőmérsékletet.

 

Inverter, inverteres klíma: energia átalakító áramkör, amely elektromos úton szabályozza a gép feszültségét, áramerősségét és frekvencia szintjét. Az inverteres klímákban az áramkör a kompresszor fordulatszámát szabályozza, ami befolyásolja a kimeneti teljesítményt. A teljesítmény finom szabályozásával hatékonyabb és érzékenyebb hőmérséklet szabályozás lehetséges. 2013-tól az EU területén már csak kizárólag inverteres klímaberendezések értékesíthetők.

 

Hőleadó kondenzátor: csőkígyóból álló lemezbordás kialakítású egység. Feladata a beltérben az elpárologtató által elvont hő leadása. Többnyire a külső térben kell elhelyezkednie, illetve olyan helyen, ahol a hőleadást el tudja végezni.

 

Kondenzvíz: a levegőben található vízgőz a klímaberendezés elpárologtatójában hűtés üzemmódban lecsapódik és összegyűlik a csepptálcában. Az itt összegyűlő, lecsapódott vizet hívjuk kondenzvíznek. (cseppvíz)

 

Mobil klímaberendezés: mobilitása a bárhol való elhelyezést takarja, gyakorlatilag a hozzátartozó gégecső szerelésével (ablakon, falon kívül kivezetendő) lekorlátozzuk szabadságát bizonyos területekre.

 

Split klímaberendezés: egy helyiség klimatizálására és fűtésére szolgáló berendezés, mely két külön egységből áll: kültéri és beltéri. A két egység szigetelt rézcsövekkel csatlakozik egymáshoz.

 

Plazma ionizációs szűrőrendszer: miközben a klíma plazma ionizációs zónáján áthalad a levegő, a benne található szennyeződéseket a magas feszültség töltéssel látja el. Amikor a levegő a statikus elektromos térhez ér, a részecskék több mint 95%-a megkötődik a rácson.

 

Zajszint: a fül érzékelését követő (A) hangnyomásszint szűrő beépítésével a zajszinteket dB (A) értékkel jelölik.

 

Intelligens leolvasztás funkció: ha a hőmérséklet -5 Celsius fok alá csökken, nagy valószínűséggel fűtési üzemmódban a kondenzátor lefagyhat. Az automatikus leolvasztás 40 percenként működésbe lép, ami növeli a fűtés hatásfokát.

 

Memória funkció: feszültség kimaradás esetén a berendezés automatikusan megtartja a beállított funkciókat, így nem kell bajlódni az újraprogramozással. Ez különösen fontos olyan helyeken, ahol nem tartózkodnak folyamatosan. (Temperálásnál)

 

Csendes üzem: egy szimulációs technológia segítségével fejlesztették ki a levegő befújásának olyan módját, amellyel csökkenteni tudják a környezet zajterhelését, nemcsak a beltéri, hanem a kültéri egység esetén is.

 

Időzítési funkció: segítségével beállíthatjuk a kívánt indítási és leállítási időt.

 

Aktív szénszűrő: a levegőből a mikroszkopikus szennyeződéseken kívül a kellemetlen szagokat és a gázok egy részét is megköti.

 

ErP érték: minimálisan teljesítendő hatékonysági szintet és ennek osztályba sorolását jelenti.

 

Éjszakai (sleep) üzemmód: a ventilátor sebesség vezérlése auto módra áll át. A beállított hőmérséklet 1 óra múlva emelkedik 1 Celsius fokkal hűtéskor, illetve 1 Celsius fokkal csökken fűtéskor. 2 óra múlva 2 Celsius fokkal emelkedik, illetve csökken. A ventilátor alacsony fokozatra kapcsol. Az éjszakai üzemmód 5 óra múlva automatikusan kikapcsol, így még több energiát takarít meg.

 
Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ