Fűtés klímával
Főoldal Hírek Fűtés klímával

Hírek

Fűtés klímával

Tökéletes megoldás egy ház, lakás vagy nyaraló fűtésére 

 

Magyarországon a legnagyobb légszennyező nem az ipar és nem is a közlekedés, hanem a lakossági fűtés. Sokan még ma is fával fűtenek, rosszabb esetben szénnel, de vannak, akik attól sem riadnak vissza, hogy szeméttel, használt gumiabroncsokkal tüzeljenek. A gázfűtés is terheli a környezetet, leginkább az üvegházhatást fokozó széndioxiddal és minden évben sok szénmonoxid mérgezést okoz, melyek gyakran halálos kimenetelűek. Drasztikusan megnőtt a légúti megbetegedések száma is az elmúlt 5-8 évben a légszennyezés miatt.

Régóta rendelkezésünkre áll egy sokkal korszerűbb és tisztább technológia, az úgynevezett hőszivattyús fűtés. Nincs kémény sem és levegőszennyezés sem. Az általunk forgalmazott korszerű, inverteres klímákkal nagyon jó hatásfokkal és komfortosan lehet fűteni, akár -30 fokos kinti hőmérsékletnél is. A fűtésre használt energia a kinti hőmérséklet csökkenésével párhuzamosan növekszik. Mindegyik klímának van egy hatásfok-görbéje, ami azt mutatja, hogy egy egység villamos energiából hány egység hőenergiát képes leadni a készülék. Ez a SCOP érték, amit nevezhetünk „jósági mutatónak” is. A SCOP értéket a gyártóknak kötelezően fel kell tüntetni a készülékeiken. Egy 4.0-ás SCOP értékkel bíró berendezés 1kWh villamos energia felhasználásával 4 kWh hőenergiát képes a beltér fűtésére fordítani.

Nem mindegyik típus alkalmas a hazai viszonyok között a teljes téli időszakban való fűtésre, ellenben vannak olyan klímák, amelyeket kifejezetten erre optimalizáltak a gyártás során. Ezek akár -30 Celsius fokban is elegendő teljesítményt adnak le a fűtés során, de az általánosan elterjedt -15 Celsius fokos hőmérsékleten történő fűtés már bőven elegendő az elmúlt telek átlaghőmérséklete alapján. A legtöbb készülék alkalmas temperáló funkcióra is, amivel könnyen és rendkívül olcsón megoldhatjuk otthonunk, nyaralónk fagymentesítését. Ha rendelkezésre áll wifi kapcsolat is, akkor távolról is vezérelhetjük egy okostelefonról a fűtésünket.

  

A hőszivattyús berendezésekhez igényelhető a kedvezményes H tarifa is. A H-tarifa bármelyik szolgáltatónál törvényi előírás szerint elérhető, viszont csak az ősztől tavaszig terjedő időszakban. 

 

A felszerelt klímáról vagy hőszivattyúról adunk a számla mellé egy gyártói bizonylatot, kitöltjük és lepecsételjük az áramszolgáltató által rendszeresített tanúsítványt és ezzel a komplett dokumentációval lehet a tarifát igényelni az áramszolgáltatónál. A sikeres elbírálás után kiépítik a vételezési pontot a házban (külön villanyórát), ahová a villanyszerelő bekötheti a hőszivattyút vagy a klímaberendezést.

2017.09.14. 14:19

 Hírek

Ez a weboldal az Ön kényelmes böngészésének érdekében cookie-kat használ. Elfogadom További információ